Teqballtafels (voetbal en volleybal)

Teqball is een op voetbal gebaseerde sport, gespeeld op een speciaal gebogen tafel (de Teq-tafel), die een nieuwe generatie atleten en amateurenthousiastelingen (teqers) aantrekt, wiens ambitie het is om hun technische vaardigheden, concentratie en uithoudingsvermogen te ontwikkelen. De sport, die in 2012 in Hongarije is ontstaan, is een echt gendergelijk spel, aangezien de regels bepalen dat teqball tussen twee (enkelspel) of vier spelers (dubbelspel) moet worden gespeeld, ongeacht het geslacht. De sport volgt een op punten gebaseerd scoreformaat en kan op verschillende oppervlakken worden gespeeld, zoals zand, acryl of binnenshuis. Teqball staat spelers maximaal drie aanrakingen toe voordat ze de bal teruggeven aan de tegenstander, dus als je drie keer met een voetbal kunt jongleren, zul je ook uitblinken in teqball. Teqball is het puurste gebruik van een voetbal, waarbij de regel dat er geen fysiek contact is toegestaan ​​tussen de spelers.

Deze tafels zijn Gratis te gebruiken en mogelijk gemaakt door EasyTradeSports! (https://www.tradeeasy.eu/)

Pannakooi

Want we kennen allemaal wel de gewone voetbalvelden met twee grote doelen, maar een pannaveld is toch net weer even anders. Bij een pannaveld moet je denken aan een klein voetbalveld met minder lijnen dan een groot voetbalveld. En pannaveld wordt meestal omringd door een kooi, of door boarding. Deze boarding mag je gebruiken om je tegenstander voorbij te spelen, of de bal mee te beschermen. Verder staan er over het algemeen minder spelers op het pannaveld, maar dat is natuurlijk ook helemaal zelf te bepalen

Details

tot 4 personen per tafel

Locatie

Sportpark De Treffer in Lichtenvoorde

Op het voetbalterein van Longa'30

Ook op het Sportpark

Inspiratie voor Trainers en Coaches

Ben je als trainer opzoek naar oefenstof voor het Vitale Sportpark? Bekijk dan hier alle oefeningen die speciaal voor je zijn samengesteld.

Vitaal Sportpark Longa'30


© Vitaal - Sportpark Longa'30