Beweegtuin

Vele elementen en bewegingsuitdagende vormen zijn toegevoegd in het Performance Field. Er een betonnen krachtmuur voor fysieke oefeningen. Aan de andere kant van de muur is de welbekende trainingsheuvel geplaatst. Deze heuvel kent verschillend functies. Er zijn twee hellingen met verschillende hellingshoeken. Ook zijn er drie verschillende trappen toegevoegd. Dit alles is zeer geschikt om power (Snelheid en kracht) te trainen. Daarnaast zijn er verschillende lijnen in het kunstgras verwerkt. Daarop kunnen de spelers zelfstandig en op een speelse manier werken aan het verbeteren van hun voetenwerk, het wenden en keren en bewegingssnelheid. Verder wordt de binnenwand voorzien van verschillende muuropdrachten. Er zitten verschillende impliciete vormen van leren verwerkt in deze opdrachten.

Als kers op de taart zijn er de SMARTGOALS. Deze permanente opstelling van de SMARTGOALS is de combinatie van beweging en gaming. Met de SkillGames kunnen gebruikers via een app worden uitgedaagd om prestaties en skills te verbeteren.

Ter info: Voetbalschoenen Verboden!

SMARTGOALS

SmartGoals is een interactieve trainingsmethode die gebruik maakt van lichtsignalen. Twee verlichte ‘slimme’ palen met sensoren op verschillende hoogtes vormen een poort/goal. (op 6cm voor bijv. hockeybal, 25cm voor bijv. voetbal of 100cm voor running/bootcamp) Wanneer er door de sensoren beweging wordt gedetecteerd tussen de palen (object, persoon of bal) gaat het licht uit en willekeurig ergens anders weer aan. Hier moet je als gebruiker op reageren.

Er zijn verschillende workouts, games en tests ontwikkeld die gekoppeld zijn aan de zones, deze worden aangestuurd via de SmartGoals app. Deze app is gratis te downloaden. Dit is de Skillcourt app in de Play Store.

Materialen

Voor de beweegtuin zijn er nog verschillende extra materialen beschikbaar voor nog meer uitdaging en beweging. 

  • Elastiek

  • Verschillen soorten ballen: Tennisballen, Voetballen, Medicijnballen.

  • Hoepels

  • Slalomstokken

  • Loopladders

  • Verschillende gekleurde pionnen

  • Hordes (Hoog - Laag)

Details

tot 14 personen

Locatie

Sportpark De Treffer in Lichtenvoorde

Op het voetbalterein van Longa'30

Ook op het Sportpark

Inspiratie voor Trainers en Coaches

Ben je als trainer opzoek naar oefenstof voor het Vitale Sportpark? Bekijk dan hier alle oefeningen die speciaal voor je zijn samengesteld.

Vitaal Sportpark Longa'30


© Vitaal - Sportpark Longa'30